Vrakplyndring på Trøndelagskysten

I november 1809 forliste skipet Die Frau Magdalena av Bremen nord for Mausund utenfor Frøya. Mannskap og kaptein overlevde og vrakgods ble berget, men året etter stod fem Mausundværinger tiltalt for tyveri av vrakgods. Hvordan navigerte lokalbefolkningen mellom lovlig berging og plyndring i et landskap stadig preget av «gudsendte» gaver fra havet?

Sarah Dahle Hermanstad er ph.d.-stipendiat ved NTNUs Institutt for historiske studier, og skal denne kvelden fortelle oss historien om da «frække» Mausundværinger og nattevakter plyndret galioten Die Frau Magdalena.

Vi ønsker alle hjertelig velkommen til en interessant kveld i Suhmhuset den
15. november kl. 19.00. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

galiot

Bilde: Blyanttegning av Hollandsk galiot. Jacob Hägg/Sjöhistoriska museet, inventarnummer SB 1342.

Kommentarer er stengt.