Byvandring – NTNUs forløpere: Høyere utdanning i Trondheim gjennom 300 år

Ved Emil M. V. Eliasson

Bilde: Flyfoto av Norges tekniske høyskole (NTH), Gløshaugen fra 1950-tallet. Hentet fra NTNU UB/Schrøder

Bli med på et dykk ned i Trondheims flere hundre år gamle lærdomshistorie! Hvordan har undervisning, forskning og studentliv preget byen? Trondheim er kjent for sin lange skolehistorie, men det er kanskje mindre kjent at også høyere utdanning har en lang historie i byen. På denne byvandringen vil vi ta for oss noen viktige kunnskapsinstitusjoner som på ulike vis har vært forløpere for dagens virksomheter ved NTNU. Vi ser også nærmere på hvordan disse institusjonene fungerte i sin samtids utdanningssystemer, samt hvilken betydning de har hatt for Trondheim som by.

Hvor: Møt opp på Vestfrontplassen.

Når: Onsdag 24. mai kl. 19.00.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s