Kongen, katedralen og kroningsbyen

I anledning kroningsjubileet inviterer Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider, Kunnskapsbyen Trondheim, Karl Johans arbeidsstiftelse og Trondhjems Historiske Forening til et dagsseminar om Carl Johans kroning i 1818.

Seminaret avholdes fredag 7. september kl. 09 – 15 i Erkebispegården.

Påmeldingsfrist: 03.09.18. Seminaravgift: 300,- inkludert lunsj i Herresalen.
Se program og mer informasjon om påmelding på
nidarosdomen.no/kalender/carl-johan-200-år-siden-kroningen

Den 7. september 1818 ble Carl Johan kronet til Norges konge i Nidarosdomen.
Han var allerede kronet til Sveriges konge tidligere samme år. Carl Johans norske kroning var den første i landet siden 1514. Carl Johan anskaffet og bekostet selv de norske riksregalier og kroningsutstyr. Han ble en av de mest markante norske konger i moderne tid. Det moderne Norge tok form løpet i løpet av hans regjeringstid som varte frem til 1844 og Grunnlovsverket av 1814 ble realisert. Tohundreårsjubileet for hans kroning er derfor en milepel i norsk historie.

Se plakat som PDF: Carl Johan kroningsjubileum

CarlJohanKroning

Kommentarer er stengt.