Gunnerus- naturviter, vitenskapsorganisator og biskop

[Johan Ernst Gunnerus (1718 - 1773) fra Trondheim Byarkivs flickr-strøm]Dr. theol. Rolv Nøtvik Jakobsen foredrar om Johan Ernst Gunnerus, biskop i Trondheim fra 1758 til 1773. I disse åra etablerte han seg som en av Norges første naturvitere, utgav et vitenskapelig tidsskrift som stadig eksisterer og stifta det første vitenskapsselskapet i Norge. Hva var sammenhengen mellom alle disse aktivitetene og på hvilken måte har de bidratt til å forme Trondheim som kunnskapsby? For å få svar på slike spørsmål er det nødvendig å se nærmere på de politiske, språklige og økonomiske forholda som, da som nå, var avgjørende for vitenskapelig utvikling.

Torsdag 21. januar 2016. Sted: Suhmhuset, klokken 19.00.

Rolv Nøtvik Jakobsen er dr.theol., førstebibliotekar ved NTNU-Gunnerusbiblioteket og er aktuell med boka Gunnerus og nordisk vitskapshistorie (Scandinavian Academic Press).

Det vil være mulighet til å kjøpe boka Gunnerus og nordisk vitskapshistorie etter foredraget til spesialpris. Kun kontantsalg.

Vi ønsker med dette THFs medlemmer et godt nytt år.

Kommentarer er stengt.