Fra hopprenn og høyfjellshotell til vikingtidens jernblåster ved Gråkallen

Ragnhild-320

THFs leder Ragnhild Berge ved en av jernblåsterne som besøkes.

Trondhjems Historiske Forening og Kunnskapsbyen inviterer til kulturhistorisk vandring med arkeolog og leder i THF Ragnhild Berge. Dette er en lett rundtur, der vi i all hovedsak går på preparerte stier.

Onsdag 3. juni. Oppmøte ved Skistua. kl. 18.00.

Vi starter turen ved Skistua, går bakkene ned til Vintervannet, følger stien forbi Skileiken og nedsiden av parkeringsplassen ved «Kumlokket», før vi krysser Fjellseterveien opp mot Fjellseter kapell. Etter litt stigning tilslutt er vi tilbake på Skistua igjen. Underveis tar vi flere stopp der vi blant annet skal se på Bymarkas eneste jernvinneanlegg fra vikingtid, høre om hopprenn i Gråkallen og lete etter spor fra hotelldriften på Fjellseter. Oppmøte ved Skistua.

Arr.: THF og Kunnskapsbyen.

Kommentarer er stengt.