Trondheim, Forsvaret og 1814

[Kristiansten festning eller Munkholmen? (2009) fra Trondheim Byarkivs flickrstrøm]Trondhjems Historiske Forening inviterer til foredrag ved Karl Erik Haug, historiker og dekan ved Luftkrigsskolen.

I hundreåret frem mot 1814 økte det militære nærværet i Trondheim – byen som var selve hjørnesteinen i forsvaret av det nordenfjeldske – og i over førti år var general Georg Frederik von Krogh byens mektigste mann.

Tirsdag 11. november. Oppmøte: Suhmhuset, klokka 19.00.

I 1814 ble dette endret. Grunnlovens § 25 flyttet makten fra kongen til Stortinget, Forsvaret ble gjort til et territorialforsvar og med det forsvant grunnlaget for en ny mektig general à la von Krogh. Foredraget diskuterer hvordan begivenhetene i 1814 endret betingelsene for det norske forsvaret og derigjennom det militære nærværet i Trondheim.

Last ned plakat som PDF:

Kommentarer er stengt.