«Paradishaven» er her!

paradishavenTrondhjems Historiske Forening har i år gleden av å presentere et spesialtrykk av Trondhjemske Samlinger: Paradishaven – Trondhjems kulturmiljø på 1700-tallet. Så om sommeren allerede skulle være forbi, kan du i hvert fall kose deg med historien om Trondhjems vei til vitenskaps- og kulturbyen den er i dag.

Boken omhandler et lite, men betydningsfullt kulturmiljø som eksisterte i Trondhjem på slutten av 1700-tallet. Flere av opplysningstidens uttrykk fikk fotfeste i kulturmiljøet som besto av lærde, embetsmenn og høyborgerskap med interesser innen vitenskap og kultur. Vitenskapsselskapet ble grunnlagt i 1760 som et resultat.

Her tas et mikrohistorisk utgangspunkt i et lerretstapet fra Cecilie Schøllers palé Stiftsgården for å få innblikk i kulturmiljøets livsverden. Hva kan et lerretstapet med motivet Jakobs drøm fra 1. Mosebok fortelle om Trondhjems kulturmiljø og kulturelle blomstringstid på slutten av 1700-tallet? På veien til noen svar berøres en rekke tema, bl.a. kulturmiljøets haver og orangerier.

Teksten er ført i pennen av historiker Eystein M. Andersen, som og har skrevet Stiftsgården – Det kongelige palé i Trondheim (2006).

Alle betalende medlemmer vil automatisk få utgivelsen tilsendt i posten. Bestillingsinformasjon, pris og utsalgssteder for ikke-medlemmer vil bli annonsert når skriftet har kommet fra trykkeriet.

Kommentarer er stengt.