Fra Fjellseter hotell til vikingtidens jernblåster ved Gråkallen

[Bymarka med Skistua, sett fra Gråkallen (1896) fra Trondheim Byarkivs flickr-strøm]Trondhjems Historiske Forening ønsker, i samarbeid med  Fortidsminneforeningen DTA, velkommen til vandring i bymarka. Ragnhild Berge, arkeolog og leder i THF, tar oss med på en vandring fra Fjellseter hotell til vikingtidens jernblåster ved Gråkallen.

Torsdag 12. juni 2014. Oppmøte på parkeringsplassen ved Fjellseter hotell klokka 18.00

På denne vandringen tar vi for oss Bymarka i hundreåret fra ca. 1850 – 1950 med hotelldrift og hopprenn, før vi gjør et langt hopp bakover i tid til jern- og kullproduksjon i vikingtid og tidlig middelalder.

Vi går fra Fjellseter via Vintervannet, over Vintervannsmyrene, om Skistua og Studenthytta, før vi returnerer til utgangspunktet. Turen tar ca. 1 ½ – 2 timer.

Vel møtt!

Last ned plakat for arrangementet:

Kommentarer er stengt.