Kirkegårdsvandring Lade kirke

[Lade Kirke (ca. 1915) fra Trondheim byarkivs flickr-strøm]Lade kirke er den gamle fylkeskirka til Strinda. Etter reformasjonen var den hovedkirke for Strinda prestegjeld frem til Strinda (Moholt) hovedkirke ble bygget i 1900. Selve kirkebygget er fra ca. 1200. Vi skal se på både kirkebygget og kirkegården sammen med historiker Svein Henrik Pedersen.

Søndag 8. juni 2014. Oppmøte utenfor Lade kirke/Harald Hårfagres gate 2 klokka 12.30

I 1689 rev en orkan ned hovedtårnet. Det falt ut over sørveggen som måtte rives ned og bygges opp igjen. Med unntak av denne endringen er skipet intakt fra middelaldere. Det nåværende tårnet er fra 1820. innredningen er fra slutten av 1600- og begynnelsen av 1700-tallet. Den siste store restaureringen av kirken var i 1948.

Vi skal også se på kirkegården. Den er fra middelalderen og er spesiell i at den har hatt en sirkulær grunnform. I personalhistorisk henseende er den veldig interessant. Her ligger flere prominente og betydningsfulle trønderske personligheter fra slektene Trampe, Bachke m. fl.

Last ned plakat for arrangementet:

Kommentarer er stengt.