Omvisning Schøningsdal gård

[Kartbrouillon over Arvefæstet Foreningen i Trondhjems Udmark (1857) fra Trondheim Byarkivs flickr-strøm]«For sin havte Møie med at inventere Malerierne og Deviserne til Illuminationen udenfor Raadstuen ved Jubelfæsten 1760 for Suverainiteten» mottok Gerhard Schiøning Magistratens festebrev på denne plassen som senere ble kjent som Schøningsdal eller Collinsdal. Dagens eiere av Schøningsdal , Terje Myran og Hilde Bente Lund, gir en orientering om gården og om rehabiliteringen.

Torsdag 6. juni. Oppmøte: Schøningsdal gård, start klokka 19.00. Parkering ved Ferista i Fjellsetervegen.

Arr.: Trondhjems Historiske Forening, Fortidsminneforeningen DTA og Byåsen Historielag

Etter Schiønings eierskap, har plassen tilhørt en rekke framstående personer i Trondheims historie. Hovedbygningen er oppført mellom 1778 og 1803 av generalauditør Frederik Collin. Over grunnmuren består den av en reisverkskonstruksjon fylt med leire og flus stein og med stående Trondhjemspanel utvendig. Det er utført en omfattende antikvarisk restaurering av dagens bygningsmasse og hage med stor vekt på å ivareta anleggets karakter og detaljer.

THF ønsker, i samarbeid med dagens eiere og Byåsen historielag, velkommen til vårt siste arrangement før sommerferien.

Kommentarer er stengt.