Trøndelag flyavdeling og overgivelsen av Værnes

[Bundesarchiv, Bild 101I-619-2663-06 / Kestner / CC-BY-SA]Overgivelsen av Værnes er av historikerne Max Tamelander og Nikolas Zetterling blitt beskrevet som en av de viktigste hendelsene som berget tyskernes forsyningsproblemer under felttoget i Norge i 1940. Foredrag ved Frode Lindgjerdet, førstekonsulent ved Vitenskapsmuseet.

Søndag 20. januar. Suhmhuset kl. 13.00. Ansvarlig: Tor Anders Martinsen Bekken, THF.

Arr: Trondhjems Historiske Forening og Fortidsminneforeningen-DTA.

Omstendighetene og ansvaret rundt overgivelsen er ikke tidligere blitt beskrevet på en utfyllende og tilfredsstillende måte i den etter hvert så mangfoldige litteraturen om det tyske overfallet. Dette inneholder altså informasjon du ikke kan lese deg til!

Kommentarer er stengt.